top of page

Wandelpad #7 neerlanden

vertrekpunt

't Eikske

3404 Neerlanden


score

*/5 (zal nog wel volgen)


afstand

15,4 kilometer


knooppunten / route

geen knooppunten gebruikt, hoewel we er regelmatig tegenkwamen, maar eigenhandig een route uitgestippeld met komoot. Je kan ze hier bestuderen.


catering

6 pistolets met americain, 3 pistolets met vleesla, 3 pistolets met kip-curry / 3 flesjes blauwe Chimay (geschonken in plastieken bekertjes) / bidons met water / zakje met nootjes (onaangeroerd) / Marcassou met lookopvallend / bedenkingen


Veroordeel ons niet omdat we Chimay drinken uit plastieken bekers. De afgelopen jaren hebben we verschillende bieren geëerd door te drinken uit propere glazen in het bijzijn van vrienden en nieuwe geheimen.


We blijven leren van de hond, in dit geval een Nova Scottia duck toller retriever, genaamd Theo, uit Canada voor onze voeten neergestreken in een Vlaams-Brabants dorp. Theo weet dat elk pad een nieuw mysterie herbergt en dat je dat enkel kan ontdekken door onstuimig rond te razen in de velden. In een korte tijdspanne doet hij allerhande indrukken op en brengt zo het landschap in kaart. Mede dankzij deze techniek kwam ik uit op een vrouwelijke fazant, verscholen in een berm. Verrast door de doeltreffendheid, zag het dier haar kans schoon weg te vliegen zodat ze een nieuw schuiloord kon opzoeken.


C. zong Een ster terwijl hij een een ster vasthield.


Een niet oncharmante grijstint bevolkte het luchtdek.


We herdachten de slag van Sint-Truiden-Velm door een nieuw verkeersbord op de rotonde te plaatsen.


Comments


bottom of page