top of page

Wandelpad #6 bertem


vertrekpunt

Dottermansstraat (parking gemeenteplein)

3060 Bertem


score

4,3/5


afstand

13,7 kilometer

(Doordat we bewust verloren liepen, was de som van onze stappen meer dan 15 kilometer. Je moet maar durven in deze tijden.)


knooppunten

521 > 55 > 56 > 57 > 5 > 50 > 57 > 518 > 517 > 516 > 515 > 519 > 54 > 524 > 523 > 522 > 521


catering

4,5 chocolade- en koffiekoeken / 1 pistolet met martino / x cl Baileys / x cl cava Gran Baron /

x cl water / 70 cl thee / 1 reep Snickers / 2 Oreo's /

zakje met nootjes en rozijnen (gedrenkt in zwarte chocolade)


opvallend / bedenkingen

Iemand riep naar ons: "Getting excited over some teddy bears?" In onze oren klonk dat smalend, gekscherend zo je wil. In mijn optiek hielden we voornamelijk langszij halt om het pad vrij te maken voor een passerend wielertoerist die wijs de brexitdans had weten te ontlopen (maar dan al fietsend). Dat er net op dat verbreed stukje twee beren op tuinmeubeltjes zaten, was louter toeval. We onthouden dit voorval voor in de toekomst, als wij nog eens zogezegd moeten uitwijken voor naderende rijwielen.


Volgens T. knikten sommige wielrijders wél vriendelijk en apprecieerden ze ons gebaar om telkens het pad te verlaten. De rest bleef vertwijfeld achter na zijn goed bedoelde toelichting. Wij mogen niet denken in kampen. Er mag geen tweespalt ontstaan. Vrede op aarde aan iedereen met goede kinderen, maar wat weerhoudt fietsers om zelf af te stappen, bedenk ik mij nu? Waarom moeten de schijnbaar zwaksten steeds wijken? Waarom doorkruisen zij wandelknooppunten wanneer er fietsknooppunten zijn?


Veel eten en drank voor onderweg. Deze reis leek wel een feesteditie. We vroegen ons af: wat valt er niet te vieren? Er valt altijd wel iets met z'n vieren.

"Omdat ik door de foto's besef dat niet elke seconde van de dag even leuk is als toen de foto's genomen werden." - een verdrietige J.


תגובות


bottom of page