top of page

Wandelpad #2 hoegaarden

vertrekpunt

Houtmarkt 2, 3320 Hoegaarden


score

3.75/5


afstand

12,9 kilometer


knooppunten

? > ? > ? > ? > ? > ? > ? > ? > ? > ? > ? > ? > ? > ? > ? > ? > ? > ? > ? > ? > (*)


(*) de knooppunten, zoals we ze leerden kennen met hun handige cijfertjes, zijn hier niet meer in gebruik. Men spreekt er nog slechts van een tig aantal thematische routes, op één hand te tellen (geen paniek), waarvan wij de zogenaamde Rosdel-route volgden. Via deze link vind je er wat meer informatie over terug.


catering

pistolets met americain, vleessla en kip-curry / sandwiches met americain, vleessla en kip-curry / flesje water / worstenbroodje / Hoegaarden Belgisch witbieropvallend / bedenkingen

M. waande zich bij momenten een personage uit The Deer Hunter (1978), meer bepaald Stan, gespeeld door John Cazale. Daarom spraken wij hem bij momenten al plagend aan met zijn pas verworven geuzenaam: Coach Cazale.

borstbeeld Boudewijn, Koning Der Belgen
Koen Peeters, Belgisch auteur, over Boudewijn in een artikel uit Trouw (1995). “Hij was de zoon van een nazi; de koning die geen kinderen kon krijgen; de man die aan de top van de samenleving stond, maar niks te zeggen had; het staatshoofd dat zijn troonredes zo onverstaanbaar uitsprak, dat je de volgende dag naar de krant moest grijpen om te weten wat hij gezegd had; de bestrijder van de vrouwenhandel in de wereld die naar de hoeren ging in Antwerpen, naar een opvangtehuis voor prostitueés, waar voordien geen enkele politicus zich waagde; de koning die één dag geen koning was, omdat hij zich niet kon verenigen met de abortuswetgeving in België.”

De Abies Alba is blijkbaar een Gewone Zilverspar.


We kenden een kortstondig 'Superman-moment' waarbij we allen gelijktijdig naar de lucht keken en als diletante ornithologen wat riepen in de trant van: slechtvalk, torenvalk, kraai, patrijs, fazant, ... Tot op heden weten we nog steeds niet waarmee we hadden te maken.


Waren ook van de partij, maar kregen geen aandacht van ons: donderkruid, marjolein, aardaker, graslathyrus, beemdkroon, stalkruid, margriet, knoopkruid, heelblaadje, sint-janskruid en jakobskruiskruid, havikskruiden, kaasjeskruiden en slangenkruid.


We zijn vastberaden om meer te ontdekken over het wel en en wee van de Koning der Belgen, Boudewijn.


Toelichting bij de foto rechts: M. zichtbaar aangegrepen door Boudewijns tragische levensloop. We moesten hem nadien uitvoerig troosten en fluisterden daarom minzaam: "Je verdriet zal nooit zo groot zijn als dat van Fabiola Mora y Aragón." Dat stelde hem gerust.


2 Comments


Pascal Caroyer
Pascal Caroyer
Mar 10, 2021

dat is in mijn tuin begot!


Like
Superbroncado
Superbroncado
Mar 10, 2021
Replying to

Bedankt dat we langs mochten komen!

Like
bottom of page