top of page

Wandelpad #11 averbodevertrekpunt

Herseltsebaan 2

3271 Averbode


score

3,76/5


afstand

12 km


knooppunten / route

klein reisje (allerminst om het af te leren) van 12 km. Met eigen hand zorgvuldig de paden uitgekozen (Komoot hielp natuurlijk ook). Je kan hier alle details raadplegen. Daarnaast zeg ik in alle eerlijkheid erbij dat ik me voornamelijk liet inspireren door een hoofdstuk uit Bierwandelboek België van Pauline Moulin. Een leuk boekje dat ik voor kerst van m'n broer kreeg. Ik raad het iedereen aan, zowel het boek als een broer.


catering

een legioen aan koffiekoeken (T.) / twee Oreo's met wit randje / drie tijgerpistolets met americain / twee pistolets kaas & kip-curry (no combo) / drinkbussen met water / drinkbus met 50 cl Lipton thee /


na afloop: Averbode (bier) / rijsttaartjeopvallend / bedenkingen

Waar gaat dat naartoe met dit weer? We hebben niet de gave van een Frank of Sabine

en trokken er daarom zelf op uit.

Wie er naar vroeg, kreeg afgelopen weekend te horen dat we Averbode kozen als uitvalsbasis - niemand vroeg er naar. Ondanks de dreiging van smeltende sneeuw en schijnbaar belangrijke wedstrijden in de Jupiler Pro League kwam men van heinde en ver om er te wandelen.

Onze liefde voor het wandelen is nog niet onvoorwaardelijk. Bijna bliezen we de aftocht omwille om van de neerslag, bijna kampeerden we veilig omsingeld door vertrouwde vier muren.

Bijna kan soms erg mooi zijn.

Gelukkig wist J. al onze moed te verzamelen. Hij boetseerde het tot een onweerstaanbaar groepsgevoel en zei meermaals ik doe dit vooral voor de vriendschap. En ook wandelen in dit weer, wie verzint het?

Diezelfde tegenstrijdigheid tekende zich ook af in zijn uitrusting. Een samenraapsel van diverse stoffen, de een al beter bestand tegen nattigheid dan de ander, en kleuren waardoor je je in een ander seizoen waande. Hij nam zijn passen met verregende Vans en roemde de kwaliteit van de zolen. Hij omschreef ze als ware schokdempers en begon te mijmeren over kick- en heelflips (we delen een verleden als aspirant skateboarders). Soms genoot hij zichtbaar en hapte hij van vreugde als een Noorse zalm gulzig naar lucht. Kort erna kon hij het hele gezelschap verwensen en moedigde hij iedereen aan om onnodig vaart te maken in de hoop dat iemand zou uitglijden.

De catering blonk uit in diversiteit. Dat was al het geval vanaf de eerste wandelingen. Ook voor deze kleinschalige tocht, kozen we met zorg de nodige middelen om ons energiepeil hoog te houden.

Het zal niet meer lang duren eer T. het exact aantal koffiekoeken kan inschatten dat hij nodig heeft om een tocht tot een goed eind te brengen. Ieder zijn ding.

Net zoals S. gaf ik de voorkeur aan de ouderwetse pistolet met primitief beleg.

J. gooide er met de spreekwoordelijke haarband naar en koos voor Oreo's met een wit randje en een middagmaal dat naar eigen zeggen te wensen overliet qua hoeveelheid.
In een vogelkijkhut in de Demerbroeken ontdekten we ons talent voor de ornithologie (ofwel vogelkunde, maar nu lijk ik slimmer). Met weinig moeite namen we alle vogels waar die onze opmerkzaamheid wilden testen (en dat tijdens Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt). We voelden geen competitiedrang en besloten daarom, nadat we twintig unieke soorten hadden opgetekend, de telling stop te zetten.

Unaniem hoogtepunt: toen we de zwarte reiger gadesloegen. Uit recente berichtgeving bleek dat hij zich de laatste tien jaar niet meer had vertoond in deze contreien.Comments


bottom of page