top of page

De dag #2

Ik lag bewegingsloos onder het deken en hoorde de straat ontwaken. Autobestuurders sloegen met veel zwier hun portier dicht. Ze omroerde zachtjes hun stuur, sommigen knepen er in, ik hoorde het leer kreunen. Ze trokken op in de stille straat en ik kon de slaap niet meer vatten. Ik streelde mijn scheenbenen waar overnachts een stramheid was ingekropen. Ik ben een oud man, een oud man ben ik, klonk het in mijn hoofd.

Ik ging lopen in het provinciedomein en vuurde snot af uit mijn neus. Ik leerde dat van voetballers op televisie. Soms met zo'n kracht dat het opveerde. Opeens hing er een stukje groen op mijn knie.

Ik was teleurgestelde in mijn gemiddelde snelheid en klaagde er over tegen iedereen die het wilde horen. Nooit zal ik een groot renner worden, een groot renner worden zal ik nooit.
Commenti


bottom of page